mandag 10. oktober 2011

Blue Mountains

Bedre sent enn aldri er det noe som heter.. Anyways, her kommer et lite innlegg om utflukten til Blue Mountains, som vi var på den 16. september. Husker ikke alle detaljer fra turen, i og med at det begynner å bli en stund siden nå.. Men vi har veldig mange bilder da, så jeg får poste en del av de også. Enjoy!

Blue Mountains ligger en to-timers kjøretur fra Sydney, og vi skulle opp tidlig denne dagen for å rekke bussen. Vi to snorkfrøknene på rom nr 2 greide selvfølgelig å forsove oss denne dagen også, som så mange ganger før. Så da måtte vi hoppe inn i klærne, springe inn på kjøkkenet og rappe med oss noe frokost som vi kastet i oss mens vi småspurtet bortover gata for å finne nærmeste taxi som kunne kjøre oss i hui og hast til skolen, slik at vi rakk bussen. Stress med stor S! Den største bussen var selvfølgelig full da vi kom til skolen, så da måtte vi sitte i en knøttliten minibuss sammen med en overengasjert guide og en enda mer engasjert exphil/exfac lærer (Åsne), og høre på skravla deres i to timer når vi egentlig hadde mest lyst til å sove og slappe av på bussturen. Jaja, sånt skjer når man kommer for sent.

Men, vi overlevde bussturen og kom oss til slutt til vakre Blue Mountains. Her skulle vi være hele dagen, og vi fikk sett veldig mye. Dog bare en liten del av Blue Mountains, som visstnok skal være et ganske stort område og i følge guiden vår er det umulig å se hele på bare en dag. Det mest kjente "landemerket" var nok "Three Sisters Rocks", men vi fikk også sett flere fine fossefall og vært med på en lang "bush walk". Høydepunktet skulle være den kjente railway-turen, hvor man sitter i noe som ligner på en berg og dalbane og blir fraktet baklengs oppover et fjell/berg. Ble ærlig talt litt skuffet, men det kilte jo litt i magen da. På turen hjemover stoppet vi for å se på noe aboriginer-greier og KENGURUER :D 

Det var to slitne kropper som satte seg på bussen hjemover til Sydney igjen, men vi er begge glade for at vi ble med på turen. Dette er jo bare en av tingene man MÅ få med seg når man er i Australia. Naturen her er jo så fin og det er gøy å se litt "Australian wildlife".

Følg med videre folkens :)


Hilsen Kristine (og Trine)










1 kommentar: