fredag 4. november 2011

Royal National Park

Hei og hopp!

Da har vi akkurat kommet hjem fra nok en flott dag ute i australsk villmark. I dag gikk turen til Australias eldste og verdens nest eldste nasjonalpark, nemlig Royal National Park. Og for en dag vi har hatt! Nydelig vær, vakker natur og en gjeng flotte mennesker å dele dagen med. Lovely!

Dagen startet tidlig og vi ble plukket opp av bussen utenfor Park Lodge kl 08.00. Nasjonalparken ligger ca 30 km utenfor Sydney, så ikke veldig langt unna, men med den enorme morgentrafikken i denne byen tok turen dit likevel godt over en time. Men med en engasjert og pratsom guide gikk da turen dit ganske så fort.

Vel fremme i nasjonalparken var det klart for kanotur. Og for vår del var det år og dag siden sist vi hadde vært i en kano. Men vi kunne begge edrindre kanoturminner fra barne-og ungdomsskolen, og at vi synes det var gøy den gangen i alle fall. Så jeg og Trine bumpa oss ned i en kano sammen og skvupla oss nedover elva. Jeg som styrmann og Trine som kaptein fremst i båten. Koordinasjonen gikk det dårlig med i starten, men vi fikk taket på det etter hvert da vi skjønte at det krevdes litt samarbeid. Dermed kunne vi bare suse forbi alle de andre, som hadde ledd av oss fordi vi hadde litt startsvansker. Hah! Anyways, vi rodde kanoene til et fint lite sted hvor det var muligheter for å bade i en slags kulp. Trine hadde veldig lyst til å hoppe uti, men det ble med tanken. Da vi rodde tilbake igjen var vi så fornøyde og glade at vi begynte å planlegge neste kanotur, som skal gjennomføres i Klæbu og nedover Nidelva neste sommer. Kanooing er awesome!

Neste post på programmet var Barbeque-lunsj og Wattamolla Beach. Og for en nydelig strand det var! Her kunne vi bade og sole oss litt, og så tok vi mange fine bilder. Deretter var det tid for en liten Bush-walk opp til et utsiktspunkt, der det ble tatt enda flere bilder. I løpet av dagen så vi også mange forskjellige dyr. Nasjonalparken er full av forskjellige dyrearter, og guiden kunne sikkert stått og snakket om det til i morgentidlig. Vi så mange fugler, et par store firfisler og jeg var så heldig å se en skilpadde da vi var på kanoturen. Men det alle ble mest oppslukt av var naturlig nok den slangen vi fikk øye på i et tre! Litt spennende for oss nordboere å se slike dyr sånn "out in the open", men den var visstnok ikke farlig for mennesker den vi så da. Men det fantes visst veldig giftige slanger der også, i følge guiden.

Uansett, vi har hatt en kjempefin dag og blir bare mer og mer fasinert over hvor fint det er i Australia. Nå er vi begge ganske slitne (ja det tar på å være ute en hel dag), så i kveld skal vi bare slappe av. Først har vi en innlevering å gjøre ferdig, men håper på en god natt søvn slik at vi kan komme oss på stranden i morgen. Det er nemlig meldt opp mot 30 grader både lørdag og søndag! Jippii, sommeren er endelig kommet til Sydney!

Ønsker alle der hjemme en riktig så fin helg!

Klem fra Kristine (og Trine)











2 kommentarer:

  1. Anbefaler en tur i brungmarka for dere to når dere kommer hjem. Artig rapport!
    Ottar

    SvarSlett
  2. Ser ut som at dokker har det fint ja!
    Ikke misunnlig i det hele tatt(a)
    <3

    SvarSlett